Frankrijk Picardie

Frankrijk Picardie is voor de rust zoeker een fantastische streek. Geschakelde huisjes in Noord Frankrijk, met een paar stappen bent je in het bos van Cregy en Ponthieu waar herten, reeén en vossen voor de voeten lopen. De locatie is super voor rust zoekers, en wij zelf houden van rust en stilte. Frankrijk Picardie een heerlijke lokatie dichtbij !!

Frankrijk Picardie een topper voor de rust zoeker !!

Veelal wordt Noord Frankrijk Picardie overgeslagen als het om Frankrijk gaat, gezien het weer is dat enigzins te begrijpen maar wat is die streek toch mooi, want Noord Frankrijk Picardie heeft veel te bieden. De mooie kustplaatsen als Cayeux-sur-Mer, Saint Vallery sur Somme, Le Crotoy, Berck, le Tonquet en Hardelot hebben voor de strandganger veel te bieden. Er is ook een ruime keus aan restaurants in al die plaatsen waar men schaal en schelpdieren, vis, mosselen, garnalen, vis………………………enz kan eten tegen redelijk betaalbare prijzen. Bijvoorbeeld in Le Crotoy hebben we enige jaren geleden mosselen met frietjes gegeten voor 5 euro, en die waren goed van smaak.

Onze familie vakantie aan het herten bos in Picardie

Na bij Cregy zijn wij op vakantie geweest in een geschakeld huisje bij Jean en Dominique, dicht aan de rand van het bos van Cregy was het voor ons goed toeven was. Dagelijks hebben we gewandeld en gefietst en dat was heel leuk, het golvende landschap bezorgde ons elke dag weer een flinke inspanning. Hadden in een aanhangwagentje onze eigen fietsen mee genomen maar er zijn bij Jean en Dominique ook fietsen te huur. Wij hadden dus 1 van de geschakelde huisjes en waren heel tevreden met ons huisje.

Picardie Frankrijk de regio rond Amiens

De regio vinden wij heel mooi en aangezien we graag mosselen en vis eten is Picardie een mogelijkheid in Frankrijk waar je binnen enkele uren kunt zijn en dus dicht bij huis. Na diverse keren Noord Frankrijk zou je zelfs elk jaar wel een paar dagen daar willen logeren. De stranden zijn aardig schoon en er zijn zand stranden, wel is het oppassen bij de getijden wisseling om niet te ver uit de kant te gaan omdat er veel stroming staat en eb en vloed snel komt en gaat en dat kan je verrassen. Het kasteel en de tuinen van Valloire zijn zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Frankrijk Picardie wij zijn er veel geweest, en er is veel te doen !

Vakantiehuizen Picardië vanaf 240 EUR/ week

Picardie en zijn mooie stranden

Stranden zijn zoals aangegeven netjes en wanneer de temperatuur en het weer mee werkt dan is het er goed zonnebaden. Zelf ben ik op de stranden van Cayeux, Berck, Le Crotoy, Fort Mahon, Hardelot, Escalles en Calais geweest. Hardelot en Berck hebben mijn absolute voorkeur en zijn beide grote zandstranden, verder is Cayeux ook een mooi strand maar daar liggen alleen stenen, ik noem het maar een keienstrand of griendstrand. Probeer in Hardelot eens een schepijs met 2 bolletjes, als je naar de waterkant rijdt over de hoofdstraat aan de rechterkant bij de ijssalon, nou die zijn groot zeg, maar heerlijk en smakelijk.

Picardie in Frankrijk / slaap en verblijf gelegenheden

Voor je verblijf zijn er diverse mogelijkheden, wij zijn diverse keren in de geschakelde huisjes geweest maar ook meerdere keren bij particulieren in huis, wat zeer leuk is zeker als je de taal een beetje kunt. Ook zijn wij 4 a 5 keer in diverse hotels geweest wat ook een aangenaam verblijven was. Voor vragen daarover kun je me altijd mailen of een bericht achter laten.

Vakantiehuizen Picardië vanaf 240 EUR/ week

Route naar Frankrijk en de aan rij route en info in Picardie

De beste route vanuit Nederland via Breda, Antwerpen, Gent, Brugge en dan volgens Calais Boulogne. Is helemaal autoweg en vanuit Breda moet je rekenen op een goeie drie uur rijden met snelheid van rond 120 km. Je kunt eventueel vanaf Boulogne de nationale weg nemen dan hoef je geen tol te betalen.

Noord Frankrijk Picardie Boeken

Of kijk verder op : http://vakantie2014.com/

This entry was posted in Frankrijk Picardie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *