Griekenland Naxos Griekse eilanden

Griekenland Naxos Griekse eilanden is een heerlijke bestemming voor de liefhebbers van zon, warmte en heerlijk zwemwater, deze bestemming is zeker een aanrader !!!

Sneller bruin in de zon

Griekenland Naxos Griekse eilanden

Kalimera, oftewel “goedendag !”.
Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Jan Oostrom en woon op het mooie Cycladen eiland Naxos. In mijn appartement verhuur ik een Bed & Breakfastkamer. Het appartement ligt in het centrum van Naxos Stad, met alle leuke winkels, restaurants en het swingende nachtleven van Naxos op korte loopafstand. Ook het mooie St. George Beach ligt op slechts 10 minuten lopen. Toch ligt het appartement in het rustige deel van Naxos stad, in een echt Griekse wijk.  Bij huur van de kamer garandeer ik U voldoende persoonlijke aandacht en service in een informele sfeer.

Griekenland Naxos Griekse eilanden

Griekenland Naxos Griekse eilanden

Op mijn website zal ik U informatie geven over Naxos en wat er zoal te doen en te zien is. Ook vindt U meer informatie over de kamer, de prijsopgave en de reisroute naar Naxos. En U vindt vele foto’s die U al van te voren verliefd zullen laten worden op dit prachtige Cycladen eiland.

Ik wens U veel plezier op mijn website en hopelijk mag ik U ontvangen op dit paradijselijke eiland Naxos, waar U een onvergetelijke vakantie zult beleven.

Vakantiehuizen Naxos vanaf 154 EUR / week

Griekenland Naxos Griekse eilanden algemeen

Naxos ligt ongeveer in het midden van de cycladen eilanden in de Aegeische Zee. Pal naast Paros. Het heeft een oppervlakte vergelijkbaar met de provincie Utrecht. Door deze centrale ligging kunt U vanaf Naxos binnen 1 a 2 ferry-uren de naburige eilanden als bijvoorbeeld Paros, Myconos en Santorini voor een excursie bezoeken

Naxos is een vruchtbaar eiland met een sterk gevarieerd landschap. Weilanden worden afgewisseld met eindeloze stranden, droge rivierbeddingen dichtbegroeid met oleanders en door ruwe bergen omringd. Er zijn rustieke dorpjes, ontelbare Venetiaanse kastelen en oude Byzantijnse kerken, maar bovenal zijn er de beroemde Kouros-beelden, meer dan levens-grote beelden van jongelingen, te vinden. Aan de haven van Naxos stad vindt U ook de “Portara”, de nooit afgebouwde 2700 jaar oude tempel van Apollo. Bovenop Naxos-stad ligt het imposante 13e eeuwse Venetiaanse kasteel (Kastro). Gebouwd in 1207. Vanaf dit kasteel heeft U een imposant uitzicht over Naxos, de zee en de haven.

Een specialiteit van Naxos is ook de citrus, een soort citroen, waarvan een likeur wordt gemaakt. Tot slot levert het eiland marmer en amaril, een mineraal dat gebruikt wordt om metaal te polijsten.

Griekenland Naxos Griekse eilanden bezienswaardigheden

NAXOS-STAD (Chora)

Naxos-stad is het hoofdstadje van het eiland en amphitheatergewijs  opgebouwd tegen de hellingen van een heuvel aan de noordwest kant van het eiland. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de kerken, het Venetiaanse Kastro met torens en kantelen en de overblijfselen bij Grotta uit de Myceense periode. In het archeologische museum vindt U cycladische marmeren beeldjes en Romeinse mozaiken.

Via een dam ten noorden van de stad komt U bij de Portara, de tempel van Apollo. Wilt U een mooie foto van de zonsondergang? Ga dan vlak voor zonsondergang naar de portara en wacht tot de zon in het midden van de poort staat.

In de zomermaanden kunt U alle populaire films zien in de “Open Air Cinema”. Alle films zijn origineel en  dus Engels gesproken en Grieks ondertiteld.

Op 5 minuten lopen van het appartement ligt het al eerder genoemde Kastro. Kastro werd door de Venetiaanse bezetters in 1207 gebouwd en is nog steeds intact. In Kastro vindt U het Venetiaans Museum. In dit museum vindt s’zomers elke avond het Domus Festival plaats, met Griekse muziek, maar er wordt ook klassieke muziek en jazz ten gehore gebracht.

Apollonia

mooi kustplaatsje waar marmer wordt gedolven. Interessant is het half voltooide 6e eeuwse Kouros beeld.

Apirathos

traditioneel dorp met mensen in klederdracht. Mooie torens en veelal traditionele kunst van Naxos.

Melanes dorpen

in de gelijknamige vallei liggen de dorpen. Kournochori (Venetiaanse toren Della Rocca) en Mylo (twee marmeren beelden en de oude marmergroeve van Flerio) zijn zeker een bezoekje waard.

Moni

een dorpje in de Tragaia vallei met een zeer aparte kerk: de Panagaia Drosiani kerk, met koepels die uit de 6e eeuw dateren.

Griekenland Naxos Griekse eilanden direct naar de website van het 2 persoonsappartement in Naxos

Of kijk verder op : http://vakantie2014.com/

Bron : http://www.bed-breakfastnaxosgreece.nl/

Griekenland Naxos Griekse eilanden !! Griekenland Naxos de Griekse eilanden !!

Vakantiehuizen Naxos vanaf 154 EUR / week

This entry was posted in Griekenland Naxos Griekse eilanden and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *