Noord Frankrijk Picardie

Geschakelde huisjes en luxe woonwagenvakantie in Noord Frankrijk, met tien stappen bent u in het bos van Cregy en Ponthieu waar de herten u voor de voeten lopen. Deze locatie is super voor rust zoekers, en wij houden van rust en stilte.

Noord Frankrijk Picardie leuk voor een weekje vakantie

Noord Frankrijk wordt door velen overgeslagen als het om Frankrijk gaat en als je naar het weer kijkt is dat nog enigszins te begrijpen, maar Noord Frankrijk heeft heel wat te bieden. Mooie kustplaatsen als Cayeux-sur-Mer, Saint Vallery sur Somme, Le Crotoy, Berck, le Tonquet en Hardelot hebben voor de strandganger heel wat te bieden. Ook is er een ruime keus aan restaurants in die plaatsen waar men schaal en schelpdieren, vis, mosselen, garnalen, vis………………………enz kan eten tegen betaalbare prijzen. In Le Crotoy hebben we enige jaren geleden mosselen met frietjes gegeten voor 5 euro, en die waren prima van smaak.

Picardie Noord Frankrijk onze vakantie aan het herten bos

In de buurt van Cregy zijn wij op vakantie geweest bij Jean en Dominique, aan de rand van het bos van Cregy waar het voor ons goed toeven was. Hebben veel gewandeld en gefietst wat zeer ontspannen was, en het golvende landschap zorgde er voor dat we ons moesten inspannen om elke dag ons rondje te rijden. We hadden in een aanhangwagentje onze eigen fietsen mee genomen maar er zijn bij Jean ook fietsen te huur. Wij hadden 1 van de geschakelde huisjes en waren heel tevreden met ons onderkomen. Sinds kort is er ook een woonwagen te huur die direct aan de bosrand staat, we hopen dan ook binnen enkele jaren nog eens terug te gaan naar Jean en Dominique.

Vakantiehuizen Picardië vanaf 260 EUR/ week

Frankrijk Picardie de regio rond Amiens

De regio vonden en vinden wij heel mooi en aangezien we graag mosselen en vis eten is Picardie een mogelijkheid in Frankrijk waar je binnen 3 en half uur kunt zijn en dus dicht bij huis. Na diverse keren Noord Frankrijk zou je zelfs elk jaar wel een paar dagen daar willen logeren. De stranden zijn aardig schoon en er zijn zand stranden, wel is het oppassen bij de getijden wisseling om niet te ver uit de kant te gaan omdat er veel stroming staat en eb en vloed snel komt en gaat en dat kan je verrassen. Het kasteel en de tuinen van Valloire zijn zeker ook de moeite waard om te bezoeken.

Het Noorden van  Frankrijk en zijn mooie stranden

De stranden zijn zoals aangegeven netjes en wanneer de temperatuur mee werkt dan is het er goed zonnebaden. Zelf ben ik op de stranden van Cayeux, Berck, Le Crotoy, Fort Mahon, Hardelot, Escalles en Calais geweest. Hardelot en Berck hebben mijn voorkeur en zijn beide grote zandstranden, verder is Cayeux ook een mooi strand maar daar liggen alleen stenen, ik noem het maar een keienstrand of griendstrand. Probeer in Hardelot eens een schepijs met 2 bolletjes, als je naar de waterkant rijdt over de hoofdstraat aan de rechterkant bij de ijssalon, nou die zijn groot zeg, maar heerlijk.

Vakantiehuizen Picardië vanaf 240 EUR/ week

Slaap en verblijf gelegenheden

Voor uw verblijf zijn er diverse mogelijkheden, wij zijn diverse keren in de geschakelde huisjes geweest maar ook meerdere keren bij particulieren in huis, wat ook zeer leuk is zeker als je de taal een beetje kunt. Ook zijn wij 4 a 5 keer in hotels geweest wat ook een aangenaam verblijven was. Voor vragen daarover kun je me altijd mailen of een bericht achter laten.

Noordelijk Frankrijk Picardie en de aan rij route en info

Volgens mij is de beste route naar Noord Frankrijk Picardie vanuit Nederland via Breda, Antwerpen, Gent, Brugge en dan volgens Calais Boulogne. Allemaal autoweg en vanuit Breda moet je rekenen op een goeie drie uur met snelheid van rond 120 km. Eventueel kun je vanaf Boulogne de nationale weg nemen dan hoef je geen tol te betalen.

Noord Frankrijk Picardie Boeken :

http://www.fietsenhu.biedmeer.nl/Webwinkel-Category-283796/Vakantie-huis-en-appartementen.html

Of kijk verder op : http://vakantie2014.com

 

This entry was posted in Noord Frankrijk Picardie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.