Rolstoelvakantie: met de rolstoel de bergen in met het rolstoelarrangement

Vanaf de zomer 2016 starten wij in het buitenland een mogelijkheid voor rolstoel gebruikers die graag de heuvels of de bergen in Oostenrijk op gaan

Rolstoelvakantie: met de rolstoel de bergen in met het rolstoelarrangement

Voor mensen die vast zitten aan een rolstoel is er eigenlijk heel weinig te doen. Daar komt vanaf de zomer 2016 verandering in, want dan gaan wij naast de verhuur van appartementen en huisjes die rolstoel geschikt zijn, een service bieden die enkele dagen per week een aanvullende service biedt.

Met de rolstoel de bergen in

De extra service bestaat uit een dagbesteding van 7 tot 10 uur, en houd in dat je met een open vervoermiddel de berg wordt opgereden, zodat ieder mens die in een rolstoel moet zitten, boven op een berg bij een almhut kan vertoeven en daar een Bretlljause of wat anders kan gebruiken.

Alleen op vakantie met de rolstoel

Alleen op vakantie gaan wordt dan echt een mogelijkheid, en dan heb je ook echt wat mee gemaakt, en nog veel meer gezien. Helemaal alleen op vakantie gaan is dan mogelijk, en dat niet alleen, je gaat heel veel meemaken buiten andere vakantie´s. Een appartement of huisje uitgerust voor een rolstoel is punt 1, maar het leuke is dat er arrangementen komen om dus een berg op te gaan. De arrangementen kunnen alleen gebruikt worden als er 2 mensen voor hetzelfde arrangement hebben ingeschreven. Normaal gezien komen de prijzen voor verhuur van appartement of huisje zo tussen 400 a 550 euro (vanaf 1 persoon tot 5 a 6 personen), en een arrangement komt voor 2 bergdagen op € 275 en voor 1 dag op € 150.

Met familie met de rolstoel op vakantie

Mocht u samen met familie en vrienden op vakantie gaan, dan kunnen deze eventueel via de steile paden de berg op om weer samen te komen bij de almhut. Maar familie en vrienden kunnen ook mee wandelen over de weg, zodat ze altijd in de buurt zijn. Het maakt dus niet uit hoe, maar boven ziet u elkaar altijd weer terug.

Hoe gaat de rolstoel de berg op

Een solide trekker met aanhangwagen, welke laag bij de grond is, zal per keer/dag 2 rolstoelen naar boven brengen. Afhankelijk van uw mogelijkheden start de rit ´s morgens vroeg, en rijden we met de solide vervoersmiddelen de berg op, zodat u / jij heel de heuvel en of berg wereld zult ervaren net als een wandelaar die de berg op gaat. De trekker wordt elektrisch aangedreven dus de bijgeluiden zijn minimaal. Na de rit naar boven kunt u / jij dus boven genieten van een maaltijd met diverse kazen, worst, spek, ham en andere specialiteiten uit de bergen. Ook genieten van het uitzicht zal u zeker goed doen. Onderweg naar boven, boven bij de almhut of weer op de terugweg kunnen overal foto ´s worden gemaakt.

Wat kunnen rolstoel gebruikers verwachten

De dag uitstapjes naar de heuvels en de bergen gaan naar een hoogte van 1000 tot 2000 meter, dus zeer zeker mooie en spannende reizen. Niet zo maar in een groep maar gewoon alleen genieten van deze ritten. Zo kom je ineens op plaatsen waar je nooit geweest bent, en misschien nooit gedacht had te komen. En wij nemen de begeleiding over van uw familie of vrienden, want wij hebben de mogelijkheden om u boven op de bergen te brengen.

Ervaringen van mensen die een rolstoel gebruiken

Graag komen wij in contact met mensen die een rolstoel gebruiken, om te weten welke diensten en service nog gewenst zou zijn. Mochten wij kans zien om uw of jou wensen te vervullen, dan zullen we dat niet laten.

Dus als er vragen zijn of specifieke wensen dan horen wij het graag, en ook gaan we daarmee aan de slag om deze te vervullen.

 

 

This entry was posted in Rolstoelvakantie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *