Salzburgerland Sankt Michael im Lungau

Salzburgerland Sankt Michael im Lungau is een heel leuk stadje voor een mooie zomer vakantie, rustige regio en veel natuurschoon! 

Salzburgerland Sankt Michael im Lungau

Salzburgerland Sankt Michael im Lungau

Sankt Michael im Lungau is een heel gezellig stadje gelegen op 2 kilometer van de autoweg A 10 Salzburg Villach en is dus zeer goed bereikbaar, in toptijden was en is er wel veel file voor de tunnels want de Katschberg tunnel en de Tauerntunnel kunnen dan het verkeer niet aan. Bij goed weer zou ik dan kiezen voor de nationale weg maar die gaat over 2 passen dus het weer is heel belangrijk maar die passen zijn verder goed te berijden.

Vakantiehuizen Salzburg vanaf 294 EUR/ week

Voor de boodschappen kun je terecht bij Spar en Billa, en er zit een heel goede slagerij in het centrum.

Salzburgerland Sankt Michael im Lungau

De regio Lungau Sankt Michael

Lungau is een hele mooie regio voor ieder is er wel wat te doen, veel mogelijkheden voor te wandelen. Wij, dus ons gezin van vader, moeder en kinderen vonden Lungau een heel rustige regio en bijzonder mooi natuurschoon. Hebben daar veel heuvels en bergen beklommen. Het dichtbij gelegen skigebied de Katschberg is heel bekend en zeker een aanrader voor de winter. Sankt Michael im Lungau in het Salzburgerland een topper !!

Salzburgerland Sankt Michael im Lungau

Sankt Michael im Lungau en uitstapjes

Toen wij daar op vakantie waren hebben we veel uitstapjes gedaan overal naar toe, we reden meer dan 1600 km in deze vakantie. In Mauterndorf is een heel leuke route met een stoomtrein, bij donker weer reden we altijd de Katschberg over want aan de zuidzijde was het meestal zonnig. Verder zijn er in de regio veel zomerbobbanen, bij Turrach, bij Arriach en bij Hochrindl.

Voor natuurliefhebbers is de Nockenalmstrasse heel mooi, en de wat verderaf gelegen Grossglockner Hochalpenstrasse is ook heel mooi, ook het Maltadal is een bezienswaardigheid met een stuwdam en in Koschach een leuk wildpark!

Vlakbij Sankt Johann im Pongau is een mooie klamm, de Liechtenstein klamm en iets verderop de Gasteiner klamm, beiden zeker de moeite waard. Verder is er nog veel meer te doen, het is te veel om op te noemen, maar je zult je zelf niet vervelen.

Salzburgerland Sankt Michael im Lungau

Overnachten in Lungau 

Voor vakantie en verblijf in de regio Lungau is er genoeg aanbod om geboekt of zonder boeking af te reizen, er is bijna altijd plaats zeker in de zomer. Veel hotels, vakantiehuizen en boerderijen bieden tegen schappelijke prijzen verblijf aan. Sankt Michael im Lungau in het Salzburgerland rustig slapen !

Salzburgerland Sankt Michael im Lungau

Sankt Michael im Lungau in het Salzburgerland goede Gasthoven 

Culinair hoef je in deze regio niet af te zien want er zijn genoeg restaurants en eetgelegenheden naar keuze, ga gerust naar binnen de mensen zijn vriendelijk, deze regio vinden wij de vriendelijkste regio in heel Oostenrijk.

Vakantiehuizen Salzburg vanaf 294 EUR/ week

Sankt Michael im Lungau in het Salzburgerland, zeer interessant om hier naar toe te gaan !!

Salzburgerland Sankt Michael im Lungau mijn topper in Oostenrijk

This entry was posted in Salzburgerland Sankt Michael im Lungau and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Salzburgerland Sankt Michael im Lungau

  1. Pingback: Salzburgerland Sankt Michael im Lungau « Verhalen Website

  2. Lungau, waar rust en ruimte nog heel gewoon is !!
    Puur genieten in de zomer en winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *