Vakantie 2013

Hongarije is heel leuk om een bezoek te brengen aan het Balatonmeer, nog nooit geweest dan is 2013 een uitgelezen jaar om Hongarije te bezoeken.

Vakantie 2013

Het Balatonmeer is het grootste meer van Midden Europa, en het water is van zuivere kwaliteit, in de zomer heerlijk warm tot wel 28 graden wat kinderen en ouderen een hele dag waterpret geeft. Veelal is er geen wind aan het meer dus blijft het in en boven water heerlijk warm. Het meer is heel kind vriendelijk en ondiep, en op de grasstranden is overal veel te spelen en te doen. De stranden worden elke dag netjes gemaakt en er is dus voor elk wat wils. Voor diegenen die ook weleens naar Frankrijk op vakantie gaan, Hongarije is het Frankrijk van Midden Europa.

Vakantiehuizen Balatonmeer noordoever vanaf 161 EUR/ weekVakantie 2012

Vakantie 2013 Balatonmeer: eten en drinken

Op een van de vele terrasjes is het goed toeven en voor betrekkelijk weinig geld kun je eten en drinken, zoals een drankje of biertje(0,5)  voor € 1,50 en eten vanaf € 3,00 en dat is in vergelijking met omliggende landen betrekkelijk goedkoop. Een viergangenmenu voor € 10 a € 12 is hier mogelijk en je komt dan niks te kort, een kleine fooi van Max 10 % wordt zeer gewaardeerd. Als ik naar het strand van Alsóörs ga dan eet ik graag een pannenkoek of wafel met suiker en slagroom en voor prijzen minder dan een euro kun je er eentje meer nemen, wat we dan ook meestal niet na laten.

Restaurant tip : Restaurant Francisca Kert Balatonfured is een aanrader, goed eten en vriendelijke bediening, en misschien kom je ons tegen want daar eten we regelmatig. Bij restaurant Dobo in Csopak is het goed toeven op het buiten terras, de keuken is goed te doen. Carpatcio in Alsóörs is zeer zeker ook aan te bevelen, ook restaurant Balaton aan de boulevard in Balatonfured kun je gerust binnen gaan.

Uw vakantie 2013: De regio Balatonmeer

Mocht je deze zomer naar Hongarije afreizen hou er dan rekening mee dat het land als betaal middel de forint heeft. In Hongarije is er op het gebied van alcohol een tolerantie van 0 dus absoluut niet drinken als je rijden moet is het advies. Ook kan ik een ieder voorzien van enige info mocht je vragen hebben over het land, vragen zal ik zoveel als mogelijk beantwoorden. Voor jong en oud is er altijd wat te doen in het zomer seizoen van juli tot eind augustus. Zelf gaan we graag het meer op met een waterfiets om dan op diepte van 2 a 3 meter lekker te duiken en te genieten van het warme water.  De dorpen en stadjes rond het meer zijn allen berekend op toeristen, en restaurants en cafe’s zijn er in overvloed zodat je niet op een droogje hoeft te zitten. Balatonfured is een mooie badplaats aan de noordzijde van het meer met de uitstraling van een mondaine badplaats en de boulevard is in de zomer een trekpleister voor de vele toeristen. Het schiereiland Tihany is een bezienswaardigheid waar je makkelijk een dag kan vertoeven waarvan bijgaand een relax video van Tihany. Ook kun je vanaf Tihany een groot deel van het Balatonmeer overzien en dan praat je toch over een meer van 80 km lang. Veel plezier en een prettige vakantie 2013 !

Vakantiehuizen Balatonmeer noordoever vanaf 161 EUR/ week

De aanrijroute naar Hongarije van uw vakantie 2013

Voor velen die afreizen naar Hongarije zal de route Koln, Frankfurt, Neurenberg, Passau en Wenen de beste zijn om daarna te kiezen waar je eind bestemming is. Mijn advies is koop voor vertrek een vignet voor Oostenrijk bij ANWB of VAB dat is het gemakkelijkst, voor Hongarije bij het eerste tankstation in het land of via internet. Ook kun je er voor kiezen om geen autoweg te nemen en dus ook geen vignet, dan kun je bijvoorbeeld Wenen Sopron rijden.

Vakantie 2013 Hongarije boeken

Vakantie 2013 boeken en meer

This entry was posted in Vakantie 2012 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *